e-mail  
help  
verantwoording  
colofon  
 
home  
inleiding  
uitgebreid zoeken  
achtergrondinformatie  
  titel: De Aankomst: Molukkers naar Nederland
 
       
  Gebruik van de website  
  Informatie leveren  
 

Waarom medewerking gevraagd?
Algemene aanpak
Nieuwe personen
Welke foto's?
Fotomateriaal aanbieden
Foto's Geheugen van Nederland
Welke aanvullingen of correcties?
Hoe doorgeven?
Reactieformulier gebruiken

 
  Persoonsgegevens laten verwijderen  
     

Algemene aanpak

Bent u in principe geÔnteresseerd om met een foto of met gegevens een bijdrage te leveren aan de Molukse database? Volgt u dan de onderstaande stappen.

Stap 1: opzoeken

Als u in de database uw familienaam intikt, krijgt u als resultaat eerst een lijst van dragers met de opgegeven achternaam.

Door op de naam van een gevonden persoon te klikken, kunt u verder gaan naar een 'detailpagina'. Daar vindt u alle beschikbare gegevens van de persoon die u zocht. De gegevens staan samen met de gegevens van de overige leden van zijn of haar gezin bij aankomst in Nederland (tenzij de persoon toen alleenstaand was).

Waarschijnlijk is er op de detailpagina nog geen foto te zien van het gezinshoofd (of de alleenstaande) en de eventuele partner. Mogelijk ook ontbreken gegevens van een of meer gezinsleden. Misschien klopt een bepaald gegeven niet.

Persoon niet gevonden?

Gaat u eerst na of degene die u zocht, wel in aanmerking komt voor vermelding in de database. Welke categorieŽn personen dat zijn,  staat in de Verantwoording, in de paragraaf Inhoud van de database.

Staat iemand volgens u ten onrechte niet in de database? Kijk dan hoe u kunt bijdragen aan het toevoegen van nieuwe personen.

Stap 2: bespreken

Gaat het niet om uw eigen persoonsgegevens, bespreek dan uw zoekresultaat met de betrokkene of (andere) nabestaanden. Onder hen is wellicht iemand die over de nodige informatie beschikt, ofwel een portretfoto heeft. Inventariseer wat beschikbaar is. Vergewist u ervan dat iemand er geen bezwaar tegen heeft dat zijn of haar foto of verdere informatie op de website verschijnt.

Stap 3: lezen

Niet elke foto is geschikt voor deze website. Alleen bepaalde gegevens komen in aanmerking voor opname in de database. Niet alle gegevens kunnen verbeterd worden. Lees daarom voordat u reageert:

Stap 4: beslissen

Wanneer u de toelichting heeft gelezen die voor u van belang is, besluit u of en hoe u wilt reageren. Als een foto, aanvulling of correctie niet u zelf maar een ander betreft, heeft die wat dat aangaat het laatste woord!

Stap 5: reageren

Voor uw reactie maakt u gebruik van een speciaal e-mailformulier. Dat verschijnt als u 'reageren op deze gegevens' aanklikt op de detailpagina waar uw reactie betrekking op heeft. Uitleg over het gebruik van het reactieformulier is beschikbaar.

Wilt u een foto uitlenen? Lees dan de toelichting over hoe u fotomateriaal kunt aanbieden. Daar staat in hoe u het reactieformulier invult.

Of heeft u een aanvulling of correctie? Lees dan de toelichting hoe u aanvullingen en correcties doorgeeft. Daar staat in hoe u het reactieformulier in die gevallen invult.

   
     
vorige paragraaf volgende paragraaf    
 
  Naar boven © 2004 Nationaal Archief en Museum Maluku   Disclaimer   Privacy