e-mail  
help  
verantwoording  
colofon  
 
home  
inleiding  
uitgebreid zoeken  
achtergrondinformatie  
  titel: De Aankomst: Molukkers naar Nederland
 
       
  Gebruik van de website  
  Informatie leveren  
 

Waarom medewerking gevraagd?
Algemene aanpak
Nieuwe personen
Welke foto's?
Fotomateriaal aanbieden
Foto's Geheugen van Nederland
Welke aanvullingen of correcties?
Hoe doorgeven?
Reactieformulier gebruiken

 
  Persoonsgegevens laten verwijderen  
     

Waarom wordt uw medewerking gevraagd?

Portretfoto's

In de database vindt u bij een aantal mensen een portretfoto uit de tijd van de aankomst. Dat maakt de database levendiger en sprekender. De geschiedenis krijgt zo letterlijk een eigen gezicht.

Van de meeste volwassenen ontbreekt echter nog een portret. Daarom wordt u gevraagd fotomateriaal uit te lenen voor opname in de database. Het gaat om portretfoto's uit de periode 1945-1956 van de Molukse eerste generatie. Wilt u daaraan wel meewerken? Lees dan hoe u dat aanpakt.

Aanvullingen en correcties

De passagierslijsten die zijn gebruikt als bron voor de Molukse database, vertonen nogal wat tekortkomingen. Daarom zijn de gegevens gecontroleerd en waar nodig verbeterd of aangevuld. Dat staat uitgelegd in de Verantwoording, in de paragraaf Samenstelling van de database.

Toch konden niet bij iedereen de gegevens van de passagierslijsten worden gecontroleerd en zijn nog niet alle leemten in de database opgevuld.

  • Van veel echtgenotes zijn de meisjesnaam, voorletter(s) en/of geboortedatum nog niet bekend.
  • Van een aantal kinderen ontbreken voorletter(s) en/of geboortedatum.
  • Van sommige mensen is nog niet gecontroleerd of de vermelde familienaam volgens de goede (huidige) spelling is geschreven.
  • Her en der zijn nog diverse puzzelstukjes zoek, bijvoorbeeld inzake gezinssamenstelling, beroep en legernummer.

Door opvulling van leemten en verbetering van foutjes wordt de database completer en betrouwbaarder. Maar dat kan alleen met medewerking van betrokkenen en nabestaanden. Bent u daarin geÔnteresseerd? Lees dan hoe u dat aanpakt.

Ontbrekende personen

Ook ontbreekt nog een aantal personen in de database. Dat zijn geen mensen op de passagierslijsten van de twaalf grote transporten van 1951, maar leden van andere (kleine) groepen Molukkers.

De categorieŽn personen die hier worden bedoeld, zijn op deze website beschreven bij Andere groepen. Van een aantal personen die tot die groepen behoren, zijn de gegevens al in de database verwerkt.

Maar van honderden mensen zijn nog geen gegevens ingevoerd. Dat zijn mensen over wie nog geen of onvoldoende gegevens zijn gevonden. Wellicht kunt u nadere informatie geven? Kijk dan hoe u kunt bijdragen aan het toevoegen van nieuwe personen.

Voor goed begrip

Met het aanbieden van een foto of van informatie verleent u toestemming tot publicatie daarvan op deze website. Toegezonden foto's worden na al dan niet te zijn gedigitaliseerd ongeschonden aan u geretourneerd.

Ten aanzien van uw reactie wordt uw privacy in acht genomen. Uw reactie wordt vertrouwelijk behandeld door de informatiebeheerder van Museum Maluku. Uw gegevens als aanbieder van fotomateriaal of van informatie worden niet zonder uw toestemming op de website vermeld of anderszins openbaar gemaakt.

   
     
vorige paragraaf volgende paragraaf    
 
  Naar boven © 2004 Nationaal Archief en Museum Maluku   Disclaimer   Privacy