e-mail  
help  
verantwoording  
colofon  
 
home  
inleiding  
uitgebreid zoeken  
achtergrondinformatie  
  titel: De Aankomst: Molukkers naar Nederland
 
       
  Doel en aanleiding  
  De makers
Doelstelling
Achtergrond en kader
Het initiatief
Betekenis
Samenwerking Nationaal Archief
Openbaarheid
 
  Inhoud  
  Samenstelling  
  Beheer  
     

Doelstelling van de website

Het publiceren van de Molukse database op het internet dient de volgende vier doelen:

  • Ondersteunen en stimuleren van de Molukse gemeenschap in Nederland om kennis te nemen van historische persoonsgegevens van haar eerste generatie bij aankomst - als ingang, vertrekpunt en inspiratiebron voor verder historisch onderzoek van de eigen geschiedenis.
  • Zichtbaar maken van de aankomst van de Molukkers in een vorm die in Molukse kring herkenbaar is als digitaal monument voor de leden van haar eerste generatie in Nederland - en die daarbuiten bijdraagt aan bewustwording van de aankomst als historische gebeurtenis waarbij vooral mensen in het geding zijn.
  • Beantwoorden aan de gebleken behoefte van met name de derde generatie Molukkers om de eigen 'roots' na te speuren.
  • Beschikbaar stellen van sociaal-historische basisgegevens over de aankomst, voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan het verhaal van de lotgevallen van de Molukkers als onderdeel van de Nederlandse geschiedenis.

Er is nog een doelstelling. Deze betreft echter niet de publicatie, maar uitsluitend de samenstelling van de database. Want de Molukse database heeft voor het Nationaal Archief ook een functie bij het archiefbeheer.

  • Realiseren van een digitale toegang op de oude Molukse bevolkingsadministratie van het voormalige Commissariaat voor Ambonezenzorg (CAZ).

Wilt u een beter begrip krijgen van de doelstellingen die met publicatie van de Molukse database op het internet worden beoogd? Leest u dan over achtergrond en kader van deze website.

   
     
vorige paragraaf volgende paragraaf    
 
  Naar boven © 2004 Nationaal Archief en Museum Maluku   Disclaimer   Privacy